Utazás az életünk

Már egészen fiatalkoromban irigyeltem a sportolókat, hogy milyen elképesztő tehetséggel és belefektetett munkával milyen nagy teljesítményekre képesek. A sporthoz nem kis elszántság kell – ezt magam hobbisportolóként is megtapasztaltam. És ez még csak a sport része, ezután következik mindaz, ami hozzá kapcsolódik: edzésekre és versenyekre járni, folyamatosan mozgásban lenni, utazni. Egy versenysportolónak szinte minden hétvégéje azzal telik, hogy versenyekre, meccsre járjon, akár az ország távolabbi pontjaira is. Ez nagyon élvezetes is tud lenni, de erre külön be kell rendezkedni, fel kell szerelkezni. Hétről hétre be kell csomagolni, és az autóban vagy kisbuszban kell étkezni, pihenni, olvasni, tanulni vagy éppen dolgozni.

Napjainkban már mindenhez elengedhetetlenek az elektromos eszközök, nem is tudunk meglenni nélkülük. A telefon és a laptop a legfontosabb útitársaink, és ha ők nincsenek feltöltve, eléggé elveszettnek érezzük magunkat – akár szó szerint is. Természetesen már erre is vannak megoldások, hogy hogyan tudjuk az elektromos eszközeinket tölteni és használni akár útközben is. Sokáig magam sem tudtam róla, amíg az egyik ismerősöm nem mesélte, hogy beszerzett egy invertert, aminek a segítségével az autó akkumulátorára csatlakozva elektromos áram áll rendelkezésre az autóban menet közben is. Mintha csak lenne egy – vagy több – 220-as csatlakozó az autóban, ugyanúgy, mint az otthonunkban.

Kíváncsi lettem, és megpróbáltam utánajárni, milyen lehet ez az inverter, és mennyire elérhető a magyar piacon, hiszen ez eléggé praktikus találmánynak tűnik napjaink folyamatosan mozgó, utazó világában. Ha bármilyen technikai, műszaki termékről van szó, én mindig a Best Markthoz fordulok először, így tettem most is. Azt kedvelem bennük a leginkább, hogy nem kell szakértőnek lennem egy adott termék vagy téma kapcsán. Ahogy most is beírtam a keresőbe, hogy inverter, megjelenítette a hihetetlenül széles kínálatot, lejjebb görgetve pedig minden olyan hasznos tudnivalót, ami fontos lehet ahhoz, hogy a számomra leginkább megfelelő terméket válasszam ki.

A kedvenc funkcióm, hogy tudom az értékelések alapján szűrni a találatokat, így legfelül azokat a termékeket jeleníti meg, amelyeket már több vásárlói is értékelt. A vásárlói értékelések szerintem az egyik legmegbízhatóbb jelzői annak, hogy milyen egy termék. Hiszek abban, hogy ha megosztjuk egymással a tapasztalatainkat, akkor segíthetünk másoknak, hogy ők könnyebben hozzák meg a döntéseiket. 

Olyan inverter kellett nekem, ami biztonságos – hogy akkor is bátran merjem használni, ha például egyedül utazom az autóban. Elsősorban a mobiltelefon és más elektromos eszközök töltésére szerettem volna használni, úgy mint a laptop, tablet, e-book vagy monitor. Ezekre az eszközeimre kifejezetten kényes vagyok. Hosszú idő alatt, aprólékosan választom ki őket, hiszen mégiscsak egy befektetés, ami majd a társam lesz a hétköznapokban és a munkában. Ezért az inverter kiválasztásánál is szempont volt, hogy érzékeny eszközökkel is jól tudjon együttműködni, ne tegyen kárt bennük bármilyen probléma esetén. De ezt is ki tudtam választani a szűrőknek köszönhetően.

Végül annál maradtam, aminél a legtöbb pozitív véleményt olvastam. Gondoltam, hogy ha egy sarokcsiszoló stabilan működik vele – ahogy írták -, akkor az én kütyüimmel is biztosan elbír. Nem csalódtam. A vásárlás is kifejezetten gördülékenyen ment, ami egy plusz élmény, az inverterrel pedig azóta elégedett vagyok. A műszaki eszközökkel kapcsolatos függőségemet nem segített leküzdeni, de sokkal komfortosabbá, gyorsabbá és gördülékenyebbé tette az életemet. Minden utazó kelléktárába kellene egy ilyen.