Rejtvény fejtés, napelem családi házra

Mindig is szeretem rejtvényt fejteni. Mindenkinek megvan a maga hobbija, mint ahogyan ez a cikk is említi. Sőt, amióta igen csak ráérős lettem, azóta még többet fordítok erre a hobbimra. A fejtés már gyerekkoromban is megvolt, sőt, még nyertem is vele, de lejjebb elmesélek mindent róla.

A rejtvények

Eleinte nem nagyon szerettem őket, mert nem tudtam sok mindent. Aztán mint minden, gyakorlás kérdése, és ebbe is bele lehet jönni. Sokszor jókat nevetek, ha valaki látna minket, akkor ő is ezt tenné rajtunk. Hogy miért? Van hogy az egyikünk az egyik sarokban ül, a másikunk a másikban, vagy éppen a kanapén, asztalnál…. Az egész család szeret rejtvényt fejteni. Anyám kifejezetten azt a fajtát szereti, amikor számokat kell sorba, vagy oszlopba tenni. Na most nem jut eszembe a neve még véletlenül sem. Apám a hagyományosat szereti, én meg minden félét fejtek szívesen.

Az álmomtulips-1083572_640

Mindig is azt szerettem volna, hogy nyerjek valamit, persze ez minden fejtő álma, de sokáig elhagyott a szerencse. Az első nyereményemet aztán még gyerek koromban nyertem. Hogy hogyan? El sem fogjátok hinni. Régen voltak olyan újságok, amiket gyerekek fejthettek. Ma már nem tudom, hogy léteznek e még, akkor nagyon népszerűek voltak. Szóval volt benne minden féle, amit egy gyerek meg tud fejteni. Tudjátok, hogy melyiket szerettem még nagyon amíg kicsi voltam?. A hiba keresőset, amikor két kép közötti különbséget kellett megtalálni. Azok olyan mókásak voltak. Emlékszem előfordult, hogy nagyon gyorsan megtaláltam párat, de az utolsót mondjuk az istenért nem sikerült.

Persze a nekünk való rejtvények hátsó lapjain mindig volt megoldás, és ha nem találtam meg az utolsót, akkor feladtam, és megnéztem a megoldást. Tudom, hogy nem helyes, de nem bírtam ki.

A felnőtt újságok

Egyik évben fogalmam sem volt, hogy mit vegyek apámnak a születésnapjára. Ekkor már volt saját keresetem, és mindenképpen szeretem volna valamit önállóan vásárolni. Persze öletem nem volt sok, és mit is lehet venni valakinek, akinek azt gondolom mindene megvan. Aztán az egyik bevásárló központban bolyongtam, és az újságoknál, könyveknél kötöttem ki. Aztán pillanatok alatt megtaláltam a megfelelőt. Hogy mi volt az? Igen egy újság, de nem is akármilyen. Olyan, amit apám szeret, azzal a rejtvénnyel és több száz oldalon keresztül. Akkora volt a könyv, mint egy A4 lap, continents-1219541_640és nagyon vastag könyv volt. Meg volt a megfelelő ajándék…

Minél többet tanul az ember, annál jobban meg tudja fejteni a rejtvényeket. Sokszor hasznosnak bizonyulnak még a tanult tanfolyamok, akár olyanok, mint ezek is. Ha véletlenül nem tudok valamit, ma már könnyebben megy a dolog. Hogy miért? Mert fogom magamat, és leemelek egy könyvet a szekrényről, vagy egy lexikont, és megnézem benne.

A kedvenc nyereményem

Az egyik újságban már sok alkalommal láttam egy olyan lehetőséget, ha szerencsés vagy, és téged húznak ki mint nyertes, akkor kapsz 5 perc bevásárlást. Ezt szerintem sokan látták már. Milyen jó lehet 5 perc alatt bevásárolni. Igaz, nem túl hosszú idő, de ennyi idő alatt azért nagyon sok mindent tudnék a kosárba tenni. Így akkora nyereményed lesz, amennyit vásárolsz.

Vannak rejtvények, amik igen csak nehezek, és néha el is akadok. Főleg ha olyan, amire az ember nem is gondolna. Ilyen mondjuk a napelem családi házra. Valaminek múltkor elég nehéz volt a megfejtése, mert a megújuló energiával volt kapcsolatos. Biztosan jártál már te is úgy, hogy nem jutott eszedbe az Istenért sem az a szó, amit szerettél volna leírni, vagy kimondani, pedig tudtad.

Azt hiszem, a rejtvény fejtés örökre beitta magát a hobbijaim közé.