A sport nagyon fontos, de ugyanilyen fontos a tanulás is

Egy barátnőmnek, Andinak már két kiskamasz gyermeke is van, és mindkettő imádja a sportolást. Peti, a kisebbik vívni jár, Vivien, a nagyobb pedig ritmikus sportgimnasztikával kezdte, aztán kikötött a klasszikus balettnél.

Andi természetesen már egészen kicsi koruktól fogva úgy nevelte őket, hogy szeressék a mozgást, de szerencsére nem is került különösebb erőfeszítésbe elérni ezt náluk. A játék öröme, amit amúgy asztalnál ülős társasjátékok mellett is élveztek, garantálta, hogy a mozgást ők maguk is igényeljék.

Mielőtt belekezdtek volna az első úgymond hivatalos sportokba, rengetget jártak röplabdázni, kosarazni, tollasozni és ping-pongozni. Egyébként a labdajátékok iránti szeretetük ugyanúgy meg is maradt, csak ahogy elkezdett kialakulni a személyes preferenciájuk, természetes, hogy egy kicsit azért mégis háttérbe szorult.

Ezt egyébként Andi sem bánta, mert így ő is könnyebben és gyakrabban tudott hódolni régi szenvedélyének, a jógázásnak, közös családi időtöltésnek pedig megmaradt a társasozás, s legutóbb Andi azt mesélte nekem, hogy elkezdtek kártyázni is, és most épp a poker az, amit legszívesebben játszanak.

Amikor kicsit sok lett a sport

Ezen a találkozón mondta el nekem Andi azt is, hogy Viviennel az utóbbi hetekben kezdte már azt érezni, hogy túl sok balettórát vállal be.

Azt mondta, hogy szerinte fizikailag is túlerőlteti már magát, és közben a rengeteg idő miatt, amit elvesznek az órák, a sulira se tud annyira odafigyelni. Erre kérdeztem, hogy rossz jegyeket hoz-e, vagy miben nyilvánul ez meg, s Andi mondta, hogy szerencsére ott még azért nem tartanak, mert a jegyei többsége jó és jeles, de hogy legutóbb például teljesen elfeledkezett az egyik házifeladatáról.

Az történt, hogy hétfőn, mikor kiadták péntekre a házifeladatot, már tudta, hogy mivel a feladathoz nyomtatni kell, mindenképpen el kell mennie a Canon nyomtatójába patront venni még kedden, mert szerdán és csütörtökön annyira be van táblázva, hogy biztos nem tud elmenni.

Ehelyett pedig kedden elment egy plusz balettedzésre, ami nem is lett volna kötelező, a patront elfelejtette, s csak szerda reggel jutott eszébe, hogy baj van. És, mint aztán kiderült, Peti se tudott segíteni, Andinak kétnapos online konferencia-programja kezdődött aznap, Andi férje, Tibi pedig üzleti úton volt.

A mentőöv: Canon Patron | Ingyenes Kiszállítás

Szóval nem sokon múlott a dolog, az volt a szerencse, hogy Andi keresése a Canon Patron | Ingyenes Kiszállítás szavakkal végülis hozott egy egész jó találatot, ugyanis egy olyan üzletre bukkant, ahol a webshopban délig leadott rendeléseket általában már másnap kiszállítják, ráadásul ingyenesen.

Ezen felül kettő, illetve három termék rendelése esetén még növekvő kedvezmény is jár, s az oldalon a tájékozódás is nagyon egyszerű, minden nyomtató márka minden modellje külön listázva van, amihez árulnak patront, tonert.

Csütörtökön meg is érkeztek a patronok és a papírok is, és végül így a házifeladattal nem is lett gond, Andi és Vivien pedig elhatározták, hogy Vivien innentől fogva jobban fog figyelni a kötelezettségeire, de azt is, hogy eztán mindig innen fogják beszerezni a nyomtatási kellékeket.

A kis kávézásunk végén egyébként én is megkértem Andit, hogy a webshop linkjét küldje át, azt hiszem, mostantól én is tőlük fogok rendelni.