A sportban is mindennek megvan a helye, akár egy állványrendszeren az iratoknak.

Remek sportág az amerikai foci, hazánkban is egyre többen űzik. Kiváló közösségformáló ereje van, rendkívüli edzettséget és technikai tudást igénylő csapatjáték. Hazájában méltán híres, de világ összes kontinensére átterjedt már. Nagyon izgalmas, és látványos játék, melybe akár a pályán a kispadon, de pálya szélén, a lelátókon is, nagy élményt tud nyújtani, hogy a játékkal teljes mértékben együtt élnek a játékosok és a csapatot erősítő, buzdító szurkolótáborok. Hazánkban, hogy mérkőzések, rangadókat tudjanak rendezni, már több csapat is alakult, akik club szinten űzik a játékot. Mivel nem csak olyanok rajonganak, ezért a magával ragadó játékéért akik effektíve játszani is tudnak, akár fizikai képességileg vagy játéktudásilag. Nem mindenki lehet olyan szerencsés, hogy ezt az összetett játékot a pályán is tudja élvezni, ezért számukra marad a lelátókról való drukkolás, a csapatok mindent vivő buzdítása. Ezért alakultak meg a szurkolói clubok is, ahol a sportot szerető és a játékosokat tisztelő emberek gyűlnek össze, és hétről hétre új rigmusokat, buzdító szövegeket találnak ki kedvenc csapatuk sikerhez vezetéséhez. Meccseken az ember nem csak közös célért a csapat győzelméért van jelen, hanem azért mert már barátságok és ismeretségek kötődtek, ezért is érdemes meccsekre kijárni.

Szomszédom egy ilyen szurkolói gárda tagja, ahol rengeteg ismeretséget szerzett, elmesélte, hogy van köztük magas pozícióban lévő felső vezető, szakács, ács, és iratok megőrzésével foglalkozó vállalkozói is. Szóval rengeteg ember, rengeteg helyről, mégis egy célért.

Ezen emberek közül szomszédom az irattározással foglalkozó vállalkozóval tartja szorosabban a kapcsolatot. Mesélte, hogy István most bővíti a raktárhelyisége polcrendszerét és mennyi munkát fektet bele ebbe a bővítésbe. Irattároló állványrendszer egy nagyon összetett szerkezet, melyre Istvánnak szüksége van. Ezért nagyon utána járt és rengeteget olvasott a témával kapcsolatban, szerette volna a legmodernebb és leghasznosabb szolgálja cége tevékenységét hosszú éveken keresztül. Hosszú távú befektetésnek szánta ezt az állványrendszert, akár még abban is gondolkodik, hogy a gyerekeinek is jó szolgálatot tegyen ez a most megvásárolni kívánt szerkezet. Ezért minden tekintetben körbe járta a témát, mikor is rábukkant egy cégre, mely online forgalmazza termékeiket. Így minden egyes termék mellett a honlapon képek illusztrálásával, szerepelnek az adott állványrendszer tulajdonságai, termékleírás formájában. Nagyszerű gondolatmenet a polcrendszereket forgalmazó cégtől, hogy ilyen részletesen és közérthető módon írják le a termékeik tulajdonságait. Ezáltal is megkönnyítve a vásárlóik feladatát, mivel minden termék mellett ott található, hogy milyen anyag, tárgy tárolására alkalmas, valamint a működési elvek is szerepelnek.

Irattároló állványrendszerre István is könnyű szerrel rátalált, nagyon praktikus szerkezet, mely nagyon sok raktárban elhelyezhető. Ezek az állványrendszerek síneken vagy a padlóba süllyesztve helyezkednek el és ezáltal mozgathatóak. Ha egy polc megtelik akkor a következőt rá lehet tolni ezáltal kisebb helyen több állvány és a raktárban pedig több iratanyag fér el. Kiváló választás ez a megoldás nagy mennyiségű irat, dokumentum tárolására, melyek kisebb helyen elférnek.

Ez a remek megoldás biztosítja azt, hogy a nagy tereket a lehető legjobban lehessen hasznosítani, az iratraktározással foglalkozó cégek előszeretettel ezt a fajta állványrendszert használják.

István miután rátalált erre a remek cégre, nem sokat gondolkodott árajánlatot kért tőlük, online formában. Mint a honlapon is megtalálható az információs résznél, hogy az állványrendszert forgalmazó céget, minden fórumon el lehet érni, a vásárlóik rendelkezésére állnak készségesen e-mailes, de akár a telefonhívásokra is a legnagyobb szakértelemmel válaszolnak, akinek esetleg kérdése, illetve észrevétele lenne a termékeikkel kapcsolatban.

Szóval István elküldte az árajánlatkérő e-mailjét, amiben feltüntette, hogy ő irattároló állványrendszerre gondolt, mert ez az állványrendszer fajta a legalkalmasabb, legmegtérülőbb az ő cégének profiljához.

Az e-mail elküldését követő pár napon belül, telefonhívása érkezett, egy kedves női hang volt a vonal túloldalán, aki tájékoztatta Istvánt, hogy megérkezett hozzájuk az árajánlat kéréses e-mail, ez ügyben telefonál, hogy kollégája egy személyes felmérés alkalmával, felmérné a raktárhelyiséget, és ennek függvényében készítené el a pontos árajánlatot. Nagyon rugalmasan és könnyedén egyeztettek egy mindenki számára tökéletesen megfelelő találkozási időpontot.
Az állványrendszert forgalmazó cég műszaki szakembere nagyon pontosan a megbeszélt időpontban meg is érkezett a raktárhelyiséghez és elkezdte felmérni a raktár adottságait, méreteit. Tanácsokat adva, hogyan, mely irányba is célszerű elhelyezni az állványrendszert. Azt is átbeszélték, hogy a lehető legjobb állványrendszert választotta ki István az adott iratanyagok tárolására, mivel ez az irattároló állványrendszer a lehető legalkalmasabb, István partnerei által már nem használt, de még utólagos ellenőrzésre megőrizendő dokumentumok tárolására. Irattároló állványrendszer kézi vezérléssel – hogy a raktárban dolgozó alkalmazott kézi erővel hajtja egymásra a sorokat, vagy elektromos módon vezérelhető, megkönnyítve ezzel a dolgozók munkavégzését. Miután a műszaki szakember felmérte és megegyeztek az állványrendszer fajtájában, távozott, és ígérete szerint pár héten belül jelentkezik majd, már a kész tervekkel és a pontos árajánlattal. Ez meg is történt, remek, kedvező árajánlattal szolgált a cég, ami rögtön elfogadásra is került.

Pár héten belül megkezdődött a leszállítás és szerelő szakemberek elkezdték a síneket felszerelni, majd magát az állványrendszert is.
Nagyon jól haladtak, zökkenőmentesen folyt a munka, látszódott, hogy nagy szakértelemmel és munkatapasztalattal rendelkeznek a cég alkalmazottai. A lehető leggyorsabban próbáltak dolgozni, hogy István cégéhez érkező új iratanyagok minél előbb az állványra kerülhessenek és ezzel a profit termelését szolgálják.
Az összeszerelő szakemberek is úgy vélekedtek, hogy a tárolni kívánt anyagokhoz a legjobban ez az állványkonstrukció tartozik.
István is erről győződött meg, hogy nagyszerű állványszerelő céget talált, akinél nem csak rendelni lehet, de ingyenesen felméri az adott helyiséget, majd leszállítja és felszereli, összeszereli az általa forgalmazott termékeket. Egészen magas színvonalon, nagyon modern elgondolásban, látszik, hogy egy nemzetközi cégről van szó. Nagyon nagy minőséget képviselnek, amit a nyugati országokban lehet tapasztalni, pontosság, precizitással fűszerezve, a lehető legjobb kombináció, amit egy megrendelő el tud magának képzelni.

Amint István raktárában készen lettek az állványok elhelyezésével a szakemberek, egy kis termékbemutatót tartottak a raktárban dolgozó embereknek. Szemléltették a működési elvét a görgős karoknak, hogyan lehet kézzel összeforgatni, összecsukni két sor, ezzel kisebb helyet teremtve a raktárban, valamint az elektromos vezérlés rejtelmeibe is beavatták az ott dolgozókat.

Ezzel is azt szolgálva, hogy a forgalmazott készülékeket a lehető legjobb és leghatékonyabb módon használják a megrendelők.

Ami még nagyon pozitív volt István számára, hogy kettőtől öt évig terjedő garanciát vállal a cég, majd a bővítésre és az esetleges utólagos szerelésre 10 évet, ez is biztonságot ad, hogy felmerülő problémák esetén van kihez fordulni segítségkérés, javíttatás céljából, nem kell új, szerelő után nézni, ezzel a cég időt spórol ilyen tekintetben is az üzletfeleinek, megrendelőinek.