Egy sör mellett a legjobb lakásbiztosítást kötni

Számomra a fociban nem is maga a sport vagy a játék a legfontosabb, hanem a csapat. Fontos, ahogy együtt dolgozunk a sikerért, együtt edzünk, együtt sírunk és nevetünk. A csapattársaim egyben a legjobb barátaim is, nálunk az edzés után, öltözőben kezdődő beszélgetések gyakran a közeli pubban végződnek néhány pofa sör és egy jóképű lilahagymás zsíros kenyér mellett.

Ilyenkor mindenki elmeséli, hogy éppen mi foglalkoztatja, mi nyomasztja, kivel volt randija szombat este, vagy csak azt beszéljük meg, hogy éppen miként áll az NFL szezon. Na, jó, azt mindig megbeszéljük, éppen hogy áll az NFL szezon! Utána jöhetnek az olyan bagatell témák, mint az, hogy ki nősül, kinek születik gyereke, ki váltott munkahelyet, stb.

Ma az edzés utáni sörözés közben átbeszéltük a Dallas Cowboys legutóbbi, New York Giants elleni meccsét, de az egyik csapattársam, Andris szokatlanul csendesnek és merengőnek bizonyult, pedig nagy Giants rajongó, ezért biztos voltam benne, hogy lesz hozzáfűznivalója.
Kiderült, hogy a héten villámcsapás érte a házukat, minek következtében olyan nagy értékű elektronikai berendezések mentek tönkre, mint a hűtő, mosógép, fagyasztóláda (és minden, ami benne volt), tévé, számítógép, mikró sütő, DVD lejátszó. Ezeket nem tudja egyszerre pótolni, mert ahhoz több százezer forintra lenne szüksége. Egyelőre a mosógép és a hűtő lenne a legfontosabb, de most arra sincs kerete a családnak, mert nemrég cseréltettek nyílászárókat, ami elvitte az összes spórolt pénzüket.

„Nincs lakásbiztosításod? Azt az ilyen esetekre találták ki!”, kérdeztem tőle meglepetten, mire csak megvonta a vállát. „Elfelejtettem megkötni, mikor beköltöztünk, azóta meg nem jutott eszembe”, hangzott a válasz.

Én nemrégiben kötöttem új lakásbiztosítást, így avatatlan szakértőként rögtön felajánlottam a segítségemet. Meséltem neki arról a weboldalról, ahol lakásbiztosítás akció keretében tudtam szuper kedvezményes biztosítást kötni, ami természetesen vonatkozik az ő esetéhez hasonló, villámcsapás okozta károkra is. Andris csak legyintett, hogy ez biztos egy vagyonba kerül, nemsokára jön a második gyerek, neki nincs pénze ilyesmire. Mégis mennyi az esély arra, hogy másodszorra is becsap a villám a házba?
„Arra valóban nem sok, de rádőlhet egy fa, leviheti a tetőt egy vihar, kigyulladhat, és mivel közel a Duna, még akár árvíz is lehet…”, soroltam neki a hirtelen eszembe jutó katasztrófa lehetőségeket. Aztán bevetettem az aduászt, „Gondold el, mi lenne, ha két pici gyerekkel segítség nélkül maradnál!”. Végül bólintott, és megkért, hogy segítsek neki a biztosítás megkötésében, mert most nincs működőképes számítógépe otthon. A laptopom nálam volt, mivel munkából mentem edzésre, így aztán néhány kattintást követően, már meg is kötöttük Andris új lakásbiztosítását akciós áron. A lakásbiztosítás akció mellé mást is adtam a barátomnak. Egy működőképes hűtőt és egy mosógépet. A feleségemmel egy évvel ezelőtt cseréltük le a régi hűtőnket és mosógépünket, a régiek pedig azóta is gazdátlanul álltak a garázsomban.

A beszélgetés végére Andris kapott felajánlást kiszuperált, de még működő tévére és mikrohullámú sütőre is, így nyugodtabban várhatják a második bébi érkezését.