Hogyan motiváljam?

A párom és én évekig versenyszerűen sportoltunk. Ő amerikai focizott, én táncoltam. De sajnos sok év kimaradt.

Mindketten imádjuk a sportokat, az ő egész családja olimpián résztvevő sportolókból áll, ezért szomorú, hogy éveket töltöttünk úgy el, hogy a sport nem volt mindennapjaink része. Majdnem minden nap szóba jött, hogy újra el kell kezdenünk mozogni, nemcsak testi épségünkért, hanem lelki állapotunkért is.

Visszaemlékeztem arra, amikor a tánc mindennapi életem része volt: akkor sokkal energikusabb, vidámabb voltam, a szürke hétköznapok nem voltak annyira szürkék, a nehézségeket, akadályokat sokkal könnyedebben kezeltem, és biztos voltam abban, hogy ezzel a párom is így van.

Ezért már nem szerettem volna tovább húzni, el kellett kezdenünk újra sportolni. Én magamat sok mindennel tudtam motiválni, de nem tudtam, őt hogyan vegyem rá, hogy térjen vissza az általa annyira hiányolt amerikai futballhoz.

Ekkor támadt egy (szerintem) remek ötletem. Póló rendelés a https://lolmarkt.hu/ oldalról! Az élettársam imádja a különleges ruhadarabokat, ezért gondoltam arra, hogy ha rendelek számára olyan pólókat, amelyek valahogyan kötődnek az amerikai focihoz, kedvet kap, akár még lázba is jön, és visszatér imádott csapatába!

Csupán két perc volt az egész. Lefotóztam régi mezét, felkerestem a pólókészítőket, és az ő segítségükkel megterveztem a tökéletes pólót a páromnak. A méret adott volt, a rendelési időpontot kiírta az oldal, így csekély volt az esély arra, hogy elkerüljük egymást a futárral. Sőt – jutott eszembe –, úgy ütemezem a pólórendelést, hogy a párom legyen otthon, és ő vegye át saját meglepetését!

Csak egy bökkenő volt: amikor eszembe jutott ez az ötlet, a párom születésnapja már rohamosan közeledett. De nem estem kétségbe, tudtam, hogy ha még gyorsan cselekszem, a tökéletes meglepetés hamarosan bekopogtat az ajtónkon. A megrendelés könnyen és gyorsan ment, a megjegyzéshez beírtam, reménykedve, hátha megteszi a futár, hogy adja át a páromnak: motiváció a párjától.

A pólórendelés napján nem is gondoltam, hogy ilyen emlékezetes születésnapot fog okozni ez a kis meglepetés. A szállítás napján nagyon izgultam. Vártam párom visszajelzését a póló megérkezésére. Nap közben nem kaptam üzenetet tőle, telefonhívást sem.

Este, amikor hazaértem a munkából, a lakás üres volt, csupán egy cetli várt az asztalon: „Elmentem amerikai futball edzésre!” Nem hittem a szememnek! Ez a pólórendelés aztán hatásos volt!

Mint később kiderült, a futár átadta az üzenetemet, így a rendelés teljes siker volt.

Azóta visszatért mindennapjainkba a sport. Annyira, hogy a párom és csapata országos bajnokok lettek amerikai futballban!