A fiam amerikai focimeccsén napelemekről beszélgettünk

A fiam nagyon eleven gyerek, ezért fontosnak tartjuk férjemmel, hogy mindenképpen sportoljon valamit, hogy a felgyülemlő energiáit valamilyen mozgásformában le tudja vezetni. Több mindent is kipróbáltunk, elsőnek birkózásra járt egy évig, de azt nem szerette meg nagyon, ezért váltottunk. Kipróbálta a kosárlabdát, ami már eggyel közelebb állt a szívéhez, szerette a csapatot, de sokszor nem volt sikerélménye, nem volt sem elég magas a többiekhez képest, sem elég fordulékony. Végül elmentünk egy amerikai futball meccsre, és úgy döntött, ezt is szeretné kipróbálni. Nagy szerelem lett ez a sport, jó barátok lettek a csapattársaival, és ki tudja használni képességeit is, jól megy neki. Minden hétvégén játszanak meccset, amire vagy a férjem, vagy én, vagy mindketten el szoktunk menni megnézni és szurkolni. Azért szeretem ezeket a meccseket, mert itt a szülők is összekovácsolódnak, nem csak a gyerekek.

Múltkori meccsre ketten mentünk a férjemmel, és a meccs végére egy nagyobb kör alakult ki, akik beszélgettek, és mi is csatlakoztunk hozzájuk. Arról beszéltek néhányan, hogy milyen sok előnnyel jár napelemet építtetni. Ők épp most estek túl rajta, nem rég szerelték föl a napelemet és a napokban kezdték el használni. Azt mondták, minden rendben ment, a házuk megfelelt a követelményeknek, mint például a déli fekvés, árnyékmentesség, erős tetőszerkezet, így viszonylag hamar lement az egész. Mesélték, hogy a napelem pályázatok magánszemélyeknek szóló támogatását nyerték el, pedig előtte sokat dilemmáztak, hogy pályázzanak-e, de végül megérte. Ez egy olyan pályázat, ami 0%-os kamattal ad hitel támogatást maximum 10 millió forint értékben. Szóval visszatérítendő, de ha a megtérülését nézzük, még így is megéri. A napelem beruházás ára kb 10 év múlva térül meg, és a napelem várhatóan még további 30-40 évig szolgálja a ház lakóit.

Nagyon elégedettek és lelkesek voltak az új szerzeménytől, ezért nekünk is szöget ütött a fejünkbe a férjemmel: miért is ne pályázzuk meg mi is a napelem támogatást?