Együtt a sportban, együtt a bajban

Andris intelmei a lakásbiztosításról

Nagyon szeretek focizni, a világ minden kincséért sem hagynám ki a barátaimmal töltött mérkőzéseket, és az azt követő nagy beszélgetéseket a közeli pubban. Veletek is nagyon szívesen osztom meg ezeket az élményeket – egyszerűen nagyon hálás vagyok azért, hogy egy ilyen nagyszerű és összetartó csapat tagja lehetek. Olyan emberekkel hozott össze az élet, akikre tényleg minden pillanatban számíthatunk, akkor is, ha épp a legnagyobb balszerencse ér minket.

Emlékeztek például Andris barátomra, akiről egy korábbi blogjegyezésben írtam, mekkora kár érte? Nem? Akkor a kedvetekért gyorsan össze is foglalom Andris történetét, hogy mindenki képbe kerülhessen.

Andrisék épp a második gyermekük érkezését várták, amikor egy nem várt helyzet fenekestül felforgatta a mindennapjaikat: villám csapott a házukba, és gyakorlatilag minden elektromos készüléküket megrongálta – volt, amit javíttatni kellett, és olyan is, ami végérvényesen menthetetlenné és használhatatlanná vált. Egyik pillanatról a másikra egy hatalmas megoldandó problémával álltak szemben, tönkrement a hűtőjük, a mosógépük, a mikrójuk, még a számítógépük is. Nem éppen egy ilyen eseményre vártak a következő trónörökös születése előtt, ráadásul nem engedhették meg maguknak, hogy a tönkrement felszereléseket egyből pótolják, hiszen a félretett pénzükkel a születendő gyermekük körüli teendőkbe szerettek volna befektetni.

Ekkor hívtam fel Andris figyelmét a lakásbiztosítás fontosságára, amit egy akció keretén belül a munkahelyi laptopom segítségével gyorsan, ott helyben, a beszélgetés hevében online meg is kötöttünk, hogy legközelebb ne érhesse őket ekkora meglepetés. Andris először ódzkodva fogadta az ötletet, annyira megviselték a történtek, hogy abban a pillanatban, amikor felvezettem neki a témát, csak az újabb elszálló forintokra tudott gondolni, és úgy érezte, nem engedhet meg magának ebben a helyzetben további kiadásokat. Szerencsére mikor megmutattam neki a https://www.pannonsafe.hu/termekek/lakasbiztositas oldalt, pozitívan csalódott, azóta pedig már a családi autójukra is kötöttek biztosítást.

Andris tudja, hogy blogot vezetek és rendszeresen posztolok, a lakásbiztosításért pedig olyan hálás, hogy úgy érezte, a biztosítás fontosságára nagyobb nyilvánosságnak is fel kell hívnia a figyelmet. Megkért hát, hogy tolmácsoljam nektek az üzenetét – alább Andris szavai következnek:

„Kedves Olvasók!

Bizonyára furcsálljátok, hogy én köszöntelek benneteket, hiszen nem is én vagyok az oldal szerkesztője, és nem velem ápoltok napi kapcsolatot a blogbejegyzéseken keresztül… Mégis, úgy éreztem, egy olyan témával szeretnék minél több embert megszólítani, ami mindannyiunk számára kulcsfontosságú – barátom jóindulatát és a követői nagy létszámát kihasználva pedig ez úton szeretném megragadni az alkalmat, hogy megosszak veletek egy fontos üzenetet.

Először is, kérlek titeket, hogy a történetet véggihallgatva tanuljatok a hibámból, és ti ne kövessétek el még egyszer ugyanezt! A párommal gyermekáldás elé néztünk, amikor villám csapott a házunkba, és az addig biztosnak hitt egzisztenciánk teljesen megingott. Minden elektromos készülékünk oda lett, és sajnos a lakásunk sem volt biztosítva, így az összes javítással és cserével kapcsolatos költséget önerőből kellett finanszíroznunk. Soha többet nem csinálnám végig ezt a kálváriát még egyszer! Barátom javaslatára látogattam el a https://www.pannonsafe.hu/termekek/lakasbiztositas oldalra, és arra kérlek benneteket is, vessetek egy pillantást a weboldalra, tanuljatok az én hibámból, és ti ne essetek ugyanabba a csapdába, mint én!

A https://www.pannonsafe.hu/termekek/lakasbiztositas oldalnál keresve sem lehetne jobb lehetőséget találni – gyorsan, könnyen átlátható felület, minden információt tartalmaz, amit egy laikusnak fel kell mérnie, mielőtt megköti a biztosítását. Abszolút felhasználóbarát, a biztosítást magát pár kattintással online is el lehet végezni, és ha mégis elakadnátok, Messengeren bármikor segítséget kérhettek az oldal ügyintézőitől, akik készségesen és barátságosan válaszolnak minden kérdésetekre. Az oldalról pár perc alatt megtudhatjátok, kik köthetnek biztosítást, milyen összegben érdemes biztosítást kötni, vagy hogy egy adott káreseménynél mennyit fizet a biztosító. Utóbbi felmérésében egy online kalkulátor is a segítségetekre van, így tényleg minden eszközt megkaptok ahhoz, hogy a legjobb döntést hozzátok meg a biztosításotokkal kapcsolatban.

Immáron két gyermekes édesapaként úgy gondolom, nagyon fontos, hogy előre gondolkodjunk, és minél több megelőző intézkedést tegyünk, amivel mérsékelni tudjuk a nem várt szituációk káros hatását a saját és a családunk érdekében. Mióta biztosítást kötöttünk, sokkal nyugodtabb vagyok, mert tudom, hogy egy váratlan élethelyzetet vagy balesetet követően sem maradunk segítség nélkül. Jó szívvel ajánlom mindenkinek, fontolja meg a lakásbiztosítás megkötését – bárcsak én is hamarabb meghoztam volna ezt a fontos döntést!

Maradok üdvözlettel,

Andris”