Gimnáziumi szerelem

A férjemmel még a gimnáziumban ismerkedtünk meg. Ő felettem járt két évvel és az amerikai futball csapat tagja volt. Én röplabdáztam sokáig, az iskolában gyakran voltak sulis sportnapok és versenyek, mi is egy ilyen alkalmával találkoztunk a legelőször.

Jóban lettünk, mert sok közös volt bennünk, és ezért nem csak a sulis dolgokról tudtunk beszélgetni, így történt hát, hogy végül a szikra is kipattant kettőnk közül.

Ugyan a gimi után nem egy helyen tanultunk tovább, de ez teljesen természetes, hiszen nem vagyunk egymáshoz nőve, mindketten a saját utunkat járjuk. Persze a kapcsolatunk nem ment tönkre emiatt, pár év után össze is költöztünk, és végül egy nyaralás alkalmával megkérte a kezem.

Az események nálunk is úgy mentek, mint a filmekben, nincs semmi különös, amit el tudnék mesélni ezzel kapcsolatban. Eljegyzés után jött az esküvő, később az albit saját lakásra cseréltük. Ezután pedig jött az első gyermekünk is.

Addigra már mindketten ott tartottunk testben és lélekben is, hogy készen álltunk a gyermekvállalásra. Mi sosem voltunk az a fajta pár, aki erre a témára úgy nézett volna, mintha mindenkinek kötelező lenne gyereket szülnie és családot alapítania. Főleg nem akartuk ezt elsiettetni mi sem, megvártuk azt az időt, amikor már mindketten megérettünk a feladatra.

Természetesen amellett, hogy nagyon örültünk a baba jövetelének, voltak dolgok bőven, amin törhettük a fejünket. Mert hát már a baba érkezése előtt rettentően sok dolguk van a szülőknek, ez kétségtelen. Nem riadtunk meg ettől, mert tudtuk, hogy mit vállalunk és, hogy mennyi mindennel jár ez együtt, de nem gondoltam, hogy egy egyszerű lakásfelújítás is annyi fejtöréssel jár, elvégre nem mindegy, hogy hogyan alakítjuk ki a babaszobát, milyenre festjük a falakat, és még sorolhatnám. Ja, és ne felejtsük el a bababútorokat sem.

Mivel nem nagyon volt kitől mit örökölni, mert az ő testvérének még nincs gyereke, és az én hugom sem ment még férjhez, ezért tőlük nem tudtunk értelemszerűen semmit elkérni, aki a családban tudott, az hozzájárult egy-két dologgal. Van a rokonságomban olyan, akinek egy vagy két éve már született gyereke, de tudod hogy van ez: nem feltétlenül vagy minden egyes rokonoddal mindennapi kapcsolatban, meg hát amúgy sem lehet mindenkitől mindent elkérni.

Kaptunk néhány babaruhát, egy-két játékot, meg néhány érdekességet, de a nagyobb dolgokat egyértelműen magunknak kellett beszerezni. Voltak, amiket a szülők, akarom mondani, a nagyszülők átvállaltak, gondolok itt a kiságyra és a hasonlókra. De a babakocsit azt magunknak szereztük be, és hát meg kell mondanom az őszintét, elég nehéz volt.

Nem azért, mert nem lehet minden bokorban babakocsit találni: éppen ellenkezőleg, rengeteg bolt van, ahol babakocsikat árulnak. A gond az volt az elején, hogy fogalmunk nem volt, hogy mit kell figyelembe venni a babakocsival kapcsolatban. Mit kell tudnia, milyet érdemes venni, milyen színűt akarunk, mennyit akarunk rászánni és hasonlók.

Szóval a dolog úgy kezdődött, hogy egyből elkezdtünk kutakodni az interneten, hogy milyen szempontok alapján érdemes babakocsit venni. Aztán, amikor már képbe kerültünk, akkor kezdtünk babakocsit áruló boltok után nézelődni.

Ekkor kaptam anyukámtól egy tippet, akinek igazából a kolléganője ajánlotta ezt az oldalt, ő is csak azért, mert a fiának a felesége pár hónappal ezelőtt hozta világra a kisbabájukat. Szóval megnéztem a weboldalt, amit ajánlottak, és rájöttünk a férjemmel, hogy multifunkciós babakocsi kell nekünk.

Egy szürkét néztünk ki, nagyon praktikus és a dizájn is letisztult. Amit tudni kell róla azok a következők. A vázát össze lehet csukni a sport ülőrésszel is, ezek mellett csapágyazott habkerekek vannak rajta, illetve az első kerékben integrált teleszkópos felfüggesztés van, ez a rázós utak és az extra kényelem miatt fontos. Olyan technológia van benne, ami lehetővé teszi, hogy az első kerekek ne mozdulnak el a talajtól, amikor a sport ülőrész elforgatásra kerül. Ez biztosítja a stabilitását és a könnyű irányíthatóságot. Állítani lehet ezek mellett a tolókar magasságát is egy gombnyomással. Napellenző is van rajta, ami hosszabbítható. A babakocsin lévő napellenző kupolába szellőztető is van, ami biztosítja a friss levegőt a picinek. A mózes súlya csupán 3,4 kilogramm, a hátsó kerekek nagyon könnyen eltávolíthatóak.

Ezek az adatok már jól láthatóan bizonyítják, mennyire jó választás volt számunkra is ez a fajta babakocsi. A bolt könnyen megközelíthető, meg tudtuk nézni személyesen is a babakocsit, ahol közben nagyszerű és pontos tájékoztatást kaptunk mindenről. Az oldalon fent van minden elérhetőség, köztük a nyitvatartás is, így mi is előre tudtunk gondolkozni, hogy mikor tudnánk elmenni hozzájuk. Az oldalon pedig számos kép mutatja, milyen pontosan a babakocsi, és mondhatom, hogy teljes mértékben azt láttam személyesen is, mint a képeken, így mondhatom, hogy nagyon megbízható cégről van szó.

A babakocsi mindenkinek tetszett a családban és a barátok is nagyon dicsérték. Ajánlani tudom mindenkinek, akinek babakocsira van szüksége!