Az amerikai foci megtanított a kemény munka értékelésére

Az Egyesült Államokban, ha valaki azt mondja, hogy foci, eszükbe sem jutna az európaiak által annyira kedvelt sportág. Az amerikai futball, attól függetlenül, hogy főként egy kontinensre terjed ki, meghódította mára már a világot. Magyarországon is meglepően sok amerikai focicsapat van, amelyekbe bárki csatlakozhat. Az utóbbi évek során pedig megtanultam, hogy ez a játék többről szól, minthogy izmos emberek péppé verik egymást.

Ettől függetlenül az összes barátom, aki részt vett ilyen meccseken azt mondta, hogy nem igazán érdemes sokáig csinálni. Hobbiból persze eljárogathat az ember, de nagyon könnyű sérüléseket szerezni. Az egyik közeli ismerősöm például azóta nem tud normálisan járni, hogy egyszer elvitték a térdét. Persze minden sportnál ott van az ilyen fajta rizikó, de az amerikai foci természetétől fogva vonzza ezeket a helyzeteket.

Amikor diákmunkát kerestem, ennél kicsit gyengédebb dologra gondoltam, mondjuk egy irodában. Viszont legnagyobb meglepetésemre a munka világa hasonlóan kegyetlen tud lenni, mint az amerikai foci. Szerencsére azonban a Topiwork segítségével meg tudtam tenni az első lépéseket, amik talán a legnehezebbek. A budapesti diákmunka kapcsán keresgéltem az interneten, mikor rátaláltam az oldalukra. Már rögtön megnyertek azzal, hogy nem húzták az időmet és azonnal a lényegre tértek.

Tehát, nem kell majd elkattintanunk számtalan hirdetés és egyéb idegesítő dolog mellett. Az oldal designja letisztult és figyelmünket rögtön a legfontosabb funkcióra fogja irányítani. Ez pedig nem más, mint a diákmunka kereső. Én nagyon sok olyan embert ismertem, aki szeretett volna dolgozni, de nem tudta, hogy miként találhatná meg azt a munkát, ami tényleg illik a képességeihez. A Topiwork azonban áthidalta ezt a kellemetlen lépést azzal, hogy egybegyűjtött nekünk egy csokor lehetőséget, amik közül választhatunk.

Persze alapból a széles választék nem jelentene semmit, ha a kereső nem működne ennyire jól. Többféleképpen tudjuk leszűkíteni a találatokat, amik közül talán a legegyértelműbb az, ha pontosan beírjuk, hogy milyen munkát szeretnénk. Viszont van egy érzésem, hogy a diákok nagy része ennyire nincsen felkészülve abból, hogy mit is szeret igazából csinálni. Nekik pedig ott vannak a különböző kategóriák.

Ezek a címkék nagyobb egységekbe rendezik a munkalehetőségeket és könnyebben ki tudunk választani valami olyat, ami érdekel. Ha például budapesti diákmunka kapcsán a gazdasági vonalat szeretnénk vinni, akkor elég csak rákattintani az ehhez tartozó felirathoz. Számomra ez a módszer nagyon gyors és kényelmes volt.

Külön örültem, hogy a munkákhoz még részletes leírás is volt fűzve. Ezek között pedig a legmeglepőbb információ egyértelműen a bérezés volt. Mind tudjuk, hogy mennyire hétpecsétes titok szokott lenni az, hogy mennyi pénzt kapunk. Ami bizonyos szempontból eléggé nevetséges, hiszen legyen bármilyen jó a munka, végső soron ezért vállaljuk el őket. A Topiwork oldalán azonban nem köntörfalaznak és így azonnal ki tudjuk szűrni azokat az ajánlatokat, amik nem felelnek meg a bérezési igényeinknek.

De biztos vagyok benne, hogy lesz az oldalon pár olyan munka, ami elnyeri majd a tetszésünket. Semmiképpen ne felejtsünk el regisztrálni az oldalra, hiszen ezen keresztül tud majd kapcsolatba lépni velünk a Topiwork. A regisztráció folyamata egyébként sem fog többet igénybe venni, mint pár perc. A budapesti diákmunka kapcsán pedig meglepő gyorsasággal fel is kerestek, úgyhogy nemsokára már a saját pénzemből költekezhettem. Nagyon hálás vagyok a lehetőségnek, amit a Topiwork adott, mivel ezzel sikerült megalapoznom a jövőmet.