Super bowl és menyasszonyi ruha böngészés

A párom már hosszú évek óta amerikai foci játékos. Amikor megismerkedtünk, már akkor is ezt a sportot űzte. Emlékszem, hogy hosszú hónapokon át próbáltam megtanulni a játék szabályait, ami egy kicsit sem hasonlított az eddig általam ismert sportokéhoz. Szerencsére Dani nagyon türelmes volt velem ezen a téren (meg egyébként máskor is az), mivel ő is azt szerette volna, hogy megtanuljam és megszeressem azt a sportot, amiért ő rajong.

Azóta azonban már sok víz lefolyt a Dunán, igazi szakértője lettem a szabályoknak és minden évben nyomon követjük az amerikai bajnokságot, az NFL-t. Ahogy az USA-ban is, nálunk is minden évben nagy eseménynek számít a Super Bowl, vagyis az amerikai foci bajnokság döntője. Ez az az esemény, ami miatt hajlandóak vagyunk fenn maradni egy egész éjszakán át és árgus szemekkel végigkövetni az eseményt.

Idén február ötödikén is ezzel telt az éjszakánk. Mivel főként csak neten keresztül lehet nézni Magyarországon ezt az eseményt, ezért Dani összekötötte a számítógépét a nappaliban levő tévével, hogy nagyképernyőn nézhessük végig a műsort.

Igaz, hogy megtanultam a szabályokat és egészen élvezem, amikor a csapatok a pályán vannak, azonban a Super Bowl lényege, legalábbis számomra, a félidei műsor.

Nemcsak én, hanem rengeteg amerikai is szinte csak emiatt nézi meg az egész meccset. A játék két félidőből áll, a kettő között pedig, amíg a csapatok pihennek és felkészülnek a második félidőre, egy elismert sztár szokott fellépni és szórakoztatni a közönséget. Az USA-ban ez a műsor, vagy ahogy ők nevezik, a „Half time show” olyanokat is a TV képernyők elé ültet, akik előtte egy meccset sem láttak a bajnokságból és nem is feltétlenül az érdekli őket, hogy ki lesz az év legjobb csapata, csupán csak szereti a Super Bowl–érzést, ami ilyenkor az egész országot bejárja.

Biztos már ti is láttatok olyan filmet, vagy egy sorozatból olyan részt, amikor a szereplők is a meccs lázában égnek, hiszen ez gyakori motívum a különböző műsorokban is, ez az esemény szinte már nemzeti ünnep szintű eseménynek számít odakinn, a tengerentúlon.

Az idei Super Bowl azonban nem csak azért volt különleges számomra, mert az egyik kedvenc énekesnőm, Lady Gaga lépett fel a félidőben, hanem amiatt is, mert a meccs vége után nagy esemény történt Danival kettőnk között: Megkérdezte, hogy lennék-e a felesége!

Még szép, hogy igent mondtam, és bár maga a körítés nem hangzik túl romantikusnak, számomra így volt tökéletes. Hajnalban, a nappalink kanapéján, a Super Bowl után.

Néha még két hónap sem telt el az esemény óta, nagyon belehúztunk az előkészületekbe, mivel nyári esküvőt szeretnénk, ráadásul idén! Nincs sok időnk a szervezésre, de szerencsére nem megoldhatatlan feladat ez sem. A helyszínt múlt héten lefoglaltuk, a zenét az egyik barátunk zenekara fogja biztosítani, szerencsére volt szabad időpont abban a templomban is, ahol szeretnénk kimondani az igent, a menyasszonyi ruhámat pedig egyelőre még keresem. Az igaz szerelem már megtalált, de álmaim ruhája eddig még nem jött velem szembe.

És mire a nagy sietség? Egyrészt mindketten úgy gondoltuk, hogy csakis egy meleg, napsütötte nyári nap alkalmas arra, hogy egybekeljünk, másrészt pedig… A nászutunkhoz elég hamar le kell foglalnunk a jegyeket.

Hová fogunk menni? Na ná, hogy az USA-ba! Eltöltünk egy hetet Kaliforniában, sütetjük a hasunkat a tengerparton, utána pedig ismét repülőre szállunk és irány Minneapolis. A nászutunk fénypontja az lesz, hogy élőben szurkolhatjuk végig a jövő évi Super Bowlt!

Nektek milyen lenne az ideális nászút?