A kollégáimmal sportolni is szoktunk közösen, de a legjobb program a vitorlázás volt

Egy női magazinnál dolgozom újságíróként. Egyre bővül a csapat, egy elég keresett magazinról van szó, a lányok és főleg a fiatalabb hölgyek viszik, mint a cukrot. Nagyon szeretek itt dolgozni, mert hónapról hónapra olyan témákba merülhetek így bele, amik fontosak egy nő életében, és mindig új aspektusokból figyelhetem meg őket, időről időre rábukkanok valami újra a kutatásaim során. Így sok helyre is eljutottam már ingyen újságírói minőségben: sporteseményekre, fesztiválokra, családi rendezvényekre. A kollégáimmal is nagyon jól kijövök, persze vannak páran, akikkel nem vagyunk egy hullámhosszon, de ez minden társaságban így van rendjén. Rendszeresen szervezünk közös programokat, legutóbb például egy amerikai foci meccset játszottunk. Persze a legtöbbünk akkor vett részt ezen a sporton először, úgyhogy egy oktatót hívtunk el, hogy segítsen megtanítani a szabályokat és levezényelni az edzést. Nem vérre ment a játék nyilván, úgyhogy nagyon jól szórakoztunk. Távol áll tőlem ez a kemény sport, nem is igazán nőknek való, de így, hogy tudtam, a kollégáim sem profik és csak csapatépíteni vagyunk itt, nem aggódtam miatta. Sőt, egyenesen élveztem.

A nyári csapatépítő tréningünket viszont semmi nem múlhatja felül. Az volt szinte életem egyik legjobb élménye, de abban biztos vagyok, hogy a világ legjobb csapatépítő programja. A Balatonra mentünk vitorlás hajózni a csapattal, és még egy kisebbfajta vitorlás oktatásnak is részesei lettünk. 3-4 fős csapatokra osztottak minket és minden csapat felszállt egy vitorlás hajóra. Mindegyik hajón külön kapitány foglalkozott velünk, a miénk nagyon jó fej volt, egyből megtaláltuk vele a közös hangot. Nagyon jó hangulatban telt a kirándulás és az oktatás, nem is gondoltam, hogy ennyire érdekes dolgokat tudhatok meg egy vitorláshajó működéséről, alkatrészeiről. Mindent kipróbálhattunk, így egy kis időre mi is kapitánynak érezhettük magunkat, mint valami mesében. Maga a vitorlázás élménye is csodás volt. Nagyon élveztem, ahogy gyengéden hullámzott alattunk a víz, mégis olyan selymesen haladtunk a hajón. A Balaton gyönyörű volt a víz közepéről, a dombok, hegyek látványa teljesen magával ragadott. A Siófokról indultunk, majd a túlparton kikötöttünk Tihanyban. Itt megnéztük az apátságot, sétáltunk a vízparton, aztán beültünk egy étterembe.

A BalatonPro nevű cégnél foglaltuk le ezt a kalandos kirándulást. A sokrétű szolgáltatásaik közé tartozik a csapatépítő tréning, legénybúcsú vagy lánybúcsú, szülinapi buli és céges rendezvények lebonyolítása. Mi is ennek keretében vettünk részt a csapatépítő tréningen, amihez kiválasztottuk a vitorlás alapoktatást. Rendelkeznek előre megírt forgatókönyvekkel is a programokat illetően, de persze a részt vevők kedvük szerint adhatnak hozzá kívánságokat vagy épp törölhetnek el pontokat. Mi is így adtuk hozzá a tervhez az alapoktatást. Ez nagyon hasznos és érdekes program,d e azt fontos leszögezni, hogy ez az oktatás nem egyenlő értékű a szakoktatói tematikai oktatással. Ennek során elsajátítjuk a vitorlás alapfogalmakat, a szélirányok nevét, megtanulunk csomókat kötni, szélbe állni, a hajót irányban tartani, fordulni, kikötni és elindulni. Nagyon izgalmas volt az egész, nagyon jó lehetőségnek tartom mindenki számára, aki érdeklődik a vitorlázás iránt.

A BalatonPronál nagyon népszerű csapatépítő tréning a vitorlázás, mondták is, hogy igen közkedvelt tevékenység kisebb és nagyobb cégek körében is. Az időjárásra is vállalnak garanciát: ha a víz viharos, de elég tűrhető az idő a kint maradáshoz, annak esetére készülnek egyéb outdoor programokkal, amik helyettesíthetik a vitorlázást. Szakadó eső esetén pedig indoor programokat is ki lehet próbálni. A vitorlázáson kívül pedig részt vehetünk sárkányhajózáson, evezésen, quad túrán vagy SUP programon is. Mind nagyon jól hangzik, de persze első sorban mindenki a vitorlást kívánta kipróbálni közülünk is. Nem bántuk meg, hogy a BalatonPro-t választottunk, mert tényleg nagyon felejthetetlen élményekkel gazdagodtunk.