Amerika-mániás vagyok, és ezt nehéz Magyarországon kiélni

Az amerikai sportoknak hódolni is nehéz itthon, pláne űzni őket. Az ottani sporteseményeket követni főleg az időeltolódás miatt problémás, a hazai dolgok vonatkozásában pedig sokáig kerestem azt a klubot, ahol minőségileg kiválónak mondható módon űzik például az amerikai focit. Viszont nem véletlenül írok erről pont erre a blogra, sejthetitek, hogy a konzekvenciám az, hogy “aki keres, az talál”! Tudok élni, hódolni végül az amerikai focinak is, még ha sok időbe telik is, hogy leutazzak vidékre a meccsekre, de a közösség miatt megéri.

A másik ilyen terület, ami nem ereszt, az amerikai autók világa. Kiváló márkafüggetlen szervizt kellett találnom, aki kiteszi a lelkét mindenben, és én így Dodgeban ülhessek, a kedvenc autómat vezethessem nap mint nap (jelenleg egy 10 éves Chargert, ami minden nap boldogságot hoz az életembe). A Méta Autószerviz Kft. segített ebben a legtöbbet. Persze, szempont volt az is, hogy közel legyenek, de unikális, hogy minden márkával elboldogulnak. Nem csak azóta vannak velem (fogalmazhatok így: állnak az én oldalamon), mióta szervizeltetni kell, hanem már a kiválasztásban is segítettek. Azért, mert elhivatottak, lelkesek, és ők is (mint minden jó autószerviz) vallásként tekintenek erre a világra, az autók birodalmára. Nem csak túl akarnak lenni egy munkán (bár mindent megcsinálnak, a legpiszlicsárébb dolgokig bezárólag), hanem szeretetre vágyó jószágként tekintenek magára az autóra. Bármelyikre. Mindegyikre.

És vannak annyira mániásak mindenféle kocsival vagy autózással kapcsolatos kérdésben a Méta Autószerviz Kft.-nél, hogy nagy kedvvel beszélgetnek is az emberrel, ha éppen ráérnek. Mondjuk, amíg vár náluk az ember, valamilyen munkafolyamat végére. Mertem tőlük anno tippeket kérni, már nagyon korán szóba elegyedni velük velük, amikor még csak terveztem, hogy legközelebb már Dodge-om lesz! És, akik náluk dolgoznak, tényleg szerettek beszélgetni, válaszolni minden kérdésre.

Akkor még csak álmodoztam róla, hogy egy Dodge Challengerem lesz a garázsomban, lehetőleg valamelyik nagyobb motorral szerelt verzió, de nem volt még pénzem rá. Kaptam tippeket tőlük, hol és hogyan keresgéljek, ha ilyet akarok, de aztán felülírt egy csomó dolgot, a “métásoktól” függetlenül az élet. A Dodge márkához ugyan ragaszkodtam, de sokkal praktikusabb, funkcionálisabban használható típust kellett találnom. Egy Dodge Journeyre esett végül a választás, és a Méta Autószerviz Kft. hozzám, a lakhelyemhez közel eső szervizében vállalták is az állapotfelmérést. Olyannyira hasznos volt ez, hogy nem az első példányt vettem meg ennek köszönhetően, amit velük nézettem meg ebből a típusból. Hisz rengeteg számorma észrevehetetlen hibára hívták fel a figyelmem a szervizben. Azon az autón, amit hozzájuk vittem.

Ez egy hivatalosan kérhető szolgáltatás náluk (mármint a diagnosztika, állapotfelmérés, átvizsgálás), de mint mondtam voltak olyan jófejek, hogy már előre is adtak tippeket, informálisan, mikor épp náluk jártam. Csak az én hibám, hogy nem értek annyira az egész területhez (csak szeretem), hogy így sem választhattam ki elsőre a tökéletes modellt, de ezért is volt mindenképpen fontos és érdemes, hogy nem vettem meg úgy, hogy ne kérjem a Méta Autósok szolgáltatását. Két menüpontot is találtok erre a weboldalon: “Autó átvizsgálás, állapotfelmérés” és “Autó diagnosztika és hibakód kiolvasás”. Sose vegyetek semmit hozzájuk hasonló szakemberek “áldása” nélkül. Ha ők rámondják valamire, hogy érdemes megvásárolni, na majd akkor…

Viszont mindent elmondtak, mikor az első próba nem vált be, hogy a következő alkalommal “ezt nézzem meg”, “ilyen módon próbáljam magam ellenőrizni”. Sokat fejlődtem magam is az egész autózás, autó-állapotfelmérés területén. Meg is lett az, ami akkor nekem kellett végül, és amit jó sokáig szervizeltek jó áron utána. És nem is kellett mást keresnem helyettük. Még a ritkásabb alkatrészekből is mindent beszereztek időben, és olcsón csinálták meg, amit kellett.

A munkám azonban, ami miatt több ember számára is, a szállításhoz helyet biztosítani tudó autón kellett legyen, befuccsolt, ami lehetőséget biztosított egyben arra, hogy sportosabb kocsit vegyek ugyanezen márkából. Challengerből nem találtunk közösen olcsót, de felújíthatót, viszont a mostani Chargeremet segítettek a Méta Autószerviznél újfent jutányosan rendbe hozni. Azóta megy mint az álom, de a kötelező szervizeltetést is náluk végzem.

Akik hozzám hasonlóan felületesen lelkesednek a négykerekűek irányába, de annyira még nem képzettek semmiben, javaslom, olvasgassák a blogjukat a https://metaautoszerviz.hu/blog oldalon. Nagyon jó kis honlapjuk van, ahol kérhettek bármikor időpontot online is, időt spórolva. Ha pedig valami nagyon nem oké, azért persze ne otthon maszekoljatok, vagy kérjétek meg a havert, főle,g ha olyan, kevesek által jól ismert típust kedveltek, mint az én autóm. A “métásoknál” van autó villamossági szervizelési lehetőség, autóklíma javítás, -töltés, fékjavítás, fényszóró beállítás, futóművezés, természetesen gumicsere, gumijavítás (ha lehetséges), kipufogó csere és javítás, kuplung, lengéscsillapító és minden, ami kell. Külön jegyzett területek ezek a weblapon való navigálás során is.

Végső soron azt vallom, senkinek sem kell értenie semmihez, ami az autókhoz kapcsolódik. Legalábbis nem kötelező. Akad, akit mindig más foglal le, így egy sima olajcserére is erre dedikált menüponton keresztül jelentkezhettek be a Méta Autószerviz Kft.-hez. Mint már írtam, nem csak telefonon, de tényleg gyorsan és gördülékenyen, ott az oldalon. Vannak annyira rutinosak, hogy hiába a mi leírásunk a problémáról, írják is, hogy ők azért alaposan átvizsgálnak mindent. Így felszínre kerülhetnek olyan hibák, amik veszélyeztettek minket az adott pontig, de nem tudtunk róla. Az előzetesen kalkulálható költségekről előzetesen tájékoztatnak minket e-mailben, és addig nem állnak neki semminek, amíg nem állapodtunk meg velük. Ha találnak valamit, amit ki kell javítani, csak akkor fognak hozzá, ha ezt mi engedélyeztük.

Fontosnak tartom, hogy ennyire korrekt hozzáállással élből el lehet kerülni minden félreértésre okot adó körülmény előálltát. Gyakran félnek egyéb szervizeknél, hogy ott lehúznák őket. Mindig van valami utólagos közlendője más helyen is a szerelőknek, hogy “ezt is meg kellett csinálni”, meg “az is rossz volt”. Na, a métásoknál ilyen nincs. Tisztázatlanul semmilyen költség nem merül fel. Ők korrektül, azonnal jelzik, ha találnak bármit, és ha szerintünk az nem igényel semmi ráfordítást, ők nem kezdenek bele olyanba, amit nem “okéztunk” le. Szeretem az ennyire korrekt helyeket!

Nem húzzák az időt amúgy sem, szerintem ezen idő-tényezők alapján is jó ajánlat hozzájuk irányítanom bárkit, így ezt meg is teszem: válasszátok ezt a szervizt, ha XXI. századi tempóval, maximális korrektség feltételei mellett javíttatnátok, szervizeltetnétek a kocsitokat! Korszerű elérhetőségi opciókat is alkalmazva, hogy ne kelljen telefonálgatni… Minden kocsihoz értenek. Legyen szó pláne valamilyen gyakori típusról, amivel végképp rekord idő alatt elbánnak, legyen annak bármi problémája, de én meg tudom erősíteni, hogy egy igazi amcsi verda sem ismeretlen terület a számukra. Olyan márka sem, aminek azt hiszem, hazánkban épp kereskedése sincs nagyon. Én legalábbis ezer éve nem hallottam róla, hol forgalmaznak Dodgeokat, de a metaautoszerviz.hu csapatával bátran fordulhattok a használt piac bármilyen típusa felé. Segítenek majd kiválasztani, és életben tartani a jószágot, akkor is, ha nagyon régi autó válik a szerelmetekké. Én is gondolkodom, még egy oldtimeren is, idővel! Csak tudjam összegyűjteni a pénzt rá. A szerelő már megvan.

Méta Autószerviz Kft.